Еднa от най-ужасните и жестоки форми от отмъщение или наказание в

...
Еднa от най-ужасните и жестоки форми от отмъщение или наказание в
Коментари Харесай

Щастието е възможно: пътят на Риту, залята с киселина след отказано предложение за брак

Еднa от най-ужасните и жестоки форми от възмездие или наказване в наши дни е заливането с киселина. Въпреки че жертвите са от всевъзможен генезис, пол и възраст, те най-много са дами. Особено огромен е казусът в Индия, където днешната история ще ни заведе. 

Интервюирането на персони, преживели атака с киселина може да хвърли светлина върху тяхното прочувствено, физическо и психическо пътешестване, както и да увеличи осведомеността по отношение на казуса. Историите на оживелите могат да дадат мощ и да вдъхновят другите да преодолеят провокациите. 

Освен това чуването на оживелите може да помогне за понижаване на стигмата, обвързвана с сходни офанзиви, и да насърчи по-състрадателно и разбиращо общество. Именно по тази причина публицистите от Voice of America (VOA) дават публичност на казуса като ни показват историята на една смела млада жена от Индия. 

 voa VOA

Те проследяват пътя на Риту - млада индийки, опитваща се да открие своята еднаквост, до момента в който се изправя пред голям брой провокации. Десетилетие откакто е станала жартва на заливане с киселина, Риту се превръща във видна фигура освен в страната си, само че и по света.
 image2_16x9.png Астро прогноза за седмицата: проявете смелостта да отстоявате себе си На фокус
 Днес тя създава благоприятни условия за други оживели, като посвещава огромна част от времето си на идеята. За задачата Риту учи британски, практикува карате, взе участие в акции за повишение на осведомеността по тематиката и се изявява като модел. Чрез всичко това тя цели да въодушеви оживелите да живеят пълноценно и да реализират фантазиите си - тъкмо както в сторила самата тя. 

Преди 10 години обаче Риту е едно изплашено и пречупено момиче, което се бори за живота си след грубо нахлуване. 

" Тъкмо бях приключила 10 клас, когато ме заляха с киселина. Разбрах, че братовчед ми е платил 1500 $, с цел да ме атакуван с киселина " , споделя младата жена. " Помоли ме да се омъжа за него. Заляха ме с киселина, когато отхвърлих предлагането му. "

 voa VOA

Атаката се случва на оживена улица през 2012 година. Риту споделя, че няма да не помни този миг до сетния си мирис. 

" Молех за помощ, само че никой не пристигна при мен. Всички си споделяха да създадат нещо. След като ме заля с киселина, този човек седеше в колата и ме наблюдаваше. По-късно, когато полицията го задържа, той разкри, че е бил тъкмо там. Колко време лежах тук, какво се случи с мен и какъв брой време ми лиши да стигна до болничното заведение. Този човек е видял всичко ", споделя Риту.

" Да разкажеш на някого за това и в действителност да го почувстваш, има голяма разлика сред двете ", споделя още тя. 

Още за офанзивата, пътя към възобновяване на Риту и нейната задача, чуйте във видеото. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР